Estetica facială

Clinica Hayat Dent > Estetica facială

Acidul hialuronic și botoxul (toxina botulinică)

De mai bine de 10 ani acidul hialuronic și botoxul au fost introduse și folosite cu succes în stomatologie.

Infrumusetare prin estetica faciala in Constanta

Nu poți vorbi despre estetică facială fără să te gândești și la estetică dentară. Dintii trebuie să se integreze perfect și să completeze armonios imaginea fetei. De aceea, tratamentele de estetică facială se pot realiza și la stomatolog, în aceeași ședință și sub aceeași anestezie.

Acidul hialuronic este o proteină care se găsește în mod natural în organism. Este prezență în diferite regiuni, mai ales la nivelul cartilajului și pielii.

Chiar dacă se găsește în mod natural în organism, odată cu înaintarea în vârstă producția de acid hialuronic începe să scadă, ceea ce duce la pierderea elasticității pielii și apariția ridurilor.

În estetica facială, acidul hialuronic este folosit pentru a corecta ridurile din următoarele zone:

  • șanțurile nazo-geniene (șanțurile de la baza nasului până la colțurile gurii)
  • pomeții (obraji)
  • ridurile de la colțurile gurii (marionette lines)
  • ridurile de la nivelul frunții și ochilor
  • cearcăne
  • bineînțeles și nu în ultimul rând pentru augmentarea (măririi) buzelor (contur și volum)

Injectarea acidului hialuronic este nedureroasă, rezultatul fiind cât se poate de natural și disconfortul minim. Tratamentul se poate realiza atât sub anestezie locală – de contact ( aplicarea unei creme) cât și prin anestezie locală intraorală(în funcție de preferința pacientului), iar persistența acestuia este în medie de 6-9 luni.

Botoxul (toxina botulinica) este utilizată în cosmetică și în medicina estetică pentru a trata ridurile apărute în mod natural ca rezultat al mișcărilor faciale.

Botoxul are ca efect „relaxarea” musculaturii faciale, iar mișcările de expresie nu mai evidențiază ridurile.

Rezultatele încep să fie vizibile la 24 de ore, iar efectul maxim după 3 zile. Efectul poate dura de la 6 la 9 luni. Botoxul este folosit de obicei în jumătatea superioară a fetei, ochilor (laba gâștii), iar acidul hialuronic în jumătatea inferioară a fetei.

Pe lângă rolul binecunoscut al acestora în intervențiile anti-rid și de augmentare a buzelor, acidul hialuronic este folosit din ce în ce mai frecvent având rezultate excelente în tratarea inflamatiilor gingivale și în afecțiunile paradontale, cât și botoxul în tratamentul bruxismului sau a zâmbetului gingival (gummy smile).

Efectele secundare ale injectării cu botox și acid hialuronic sunt minime, locale și temporare (1-3 zile), acestea constă în edem (umflătură) sau echimoze ( vânătăi ).

Dacă doriți un tratament complet de estetică dentară și facială în aceeași ședință la stomatolog, ne puteți face o vizită și vom stabili împreună planul de tratament corect și potrivit pentru dumneavoastră!

APEL URGENTA DENTARA