Implant dentar

Clinica Hayat Dent > Implant dentar

Implantologia este specialitatea stomatologică chirurgicală ce include intervențiile prin care dintii pierduți sau grav deteriorați sunt înlocuiți cu implanturi dentare, în scopul reabilitării morfo-funcționale și estetice a aparatului dento-maxilar.

  • Procedurile din implantologie includ:
  • Implant endoosos;
  • Bară de conectare implante;
  • Capsa – patrice – agregată implantar;
  • Bont protetic implantar;
  • Proceduri complementare implantului dentar: adiție și grefe osoase, sinus lift;
  • Proceduri întreținere implant;
  • Reparație proteză ancorată pe implante;
  • Reparație bont implantar;
  • Îndepărtare implant.

Ce este implantul dentar?

Oamenii își pierd dintii tot timpul din diverse motive precum traumele (când sunt eliminați), cariile, afecțiunile gingivale sau vârstă înaintată. Indiferent de cauză, dintii lipsă trebuie să fie înlocuiți, atât din motive funcționale cât și estetice.

Cele mai cunoscute soluții pentru lipsa dinților sunt proteza și puntea fixă, însă cu timpul implantul dentar a devenit cel mai popular element în înlocuirea dinților, fiind și o soluție pe termen lung. În plus, implantul dentar încetinește pierderea masei osoase și conservă țesutul sănătos al dintelui.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un înlocuitor artificial pentru rădăcina dintelui, fabricat din titan (un metal foarte bine tolerat de masă osoasă). Această tijă metalică este ancorată în interiorul osului maxiliarului și are rolul de a susține unul sau mai mulți dinți artificiali. Un alt obiectiv al implantului dentar este de a realiza o legătură strânsă între partea exterioară a implantului și țesutul osos, astfel încât să poată „fuziona”, creând un suport fix pentru dinții noi.

Prin înlocuirea dinților lipsă, implanturile oferă mai mult decât un accesoriu estetic, fiind o necesitate de „bun augur” în consumul (tuturor) alimentelor.

Cu toate că există un număr foarte mare de posibilități de reconstrucție a dinților lipsă, niciunul nu s-a dovedit la fel de eficient ca un implant.

În multe cazuri, implanturile dentare reprezintă doar o alegere logică pentru refacerea tuturor funcțiilor necesare dinților și a structurilor de suport.

Persoanele care și-au pierdut dinții sunt conștienți atunci când au tendința de a zâmbi sau de a vorbi. În plus, mușcăturile neregulate cu dintele lipsă au un efect negativ în obiceiurile alimentare, fapt ce poate duce la probleme de sănătate secundare, cum ar fi malnutriția.

Indiferent de cauza pierderii dinților, implanturile dentare reprezintă un remediu simplu, cu rezultate dovedite.

Implantul dentar prezintă caracteristici precum: o structura puternică și de lungă durata și imposibil de distins de dintîi naturali.

Un implant nu numai că arată ca un dinte obișnuit, dar poate să se „comporte” la fel ca și acesta.

De asemenea, implanturile necesită același „tratament” de îngrijire că și dinții naturali: periajul și folosirea aței dentare, zilnic, precum și controlul regulat la medicul stomatolog.

Implantul dentar doare?

Adesea, pacienții întreabă dacă implantul dentar doare. Răspunsul este: categoric nu.

Grație anestezicului local, procedeul de inserare al implantului dentar aproape că nici nu se simte. În general, anestezicul este necesar pentru a elimina disconfortul chiar de la începutul inserării implantului dentar.

Se poate administra complementar și o inhalosedare, pentru o procedură cât mai confortabilă. Pacienții pot lua pastiluțe și astfel ei vor fi adormiți și relaxați în timpul procedurii implantului dentar.

APEL URGENTA DENTARA